Популярността на Германия сред инвеститорите в имоти се увеличава заради

...
 Популярността на Германия сред инвеститорите в имоти се увеличава заради
Коментари Харесай

Популярността на Германия сред инвеститорите в имоти се увеличава

 Популярността на Германия измежду вложителите в парцели се усилва поради уговорките на Англия към Brexit. Това демонстрират резултатите от изследване на консултантската компания BrickVest, представени от онлайн изданието ipe.com.
Според капиталовия барометър за четвъртото тримесечие 33% от професионалните вложители в недвижими парцели показват, че Германия е най-предпочитаният от тях пазар. Други 27% показват Англия.

За първи път Германия изпреварва Англия в това изследване. Тенденцията се чака да се задържи и през 2018 година

Изследването, в което са интервюирани 3 500 професионални вложители в недвижими парцели, разкрива, че апетитът за риск на вложителите продължава да се усилва, защото бизнес парцелите дават доста по-добра възвръщаемост, съобразена с риска, в нестабилна пазарна среда.

Германия става все по-популярна измежду интернационалните вложители в недвижими парцели и ще би трябвало да бъде подготвена да отговори на търсенето, разяснява създателят и основен изпълнителен шеф на немския жилищен сътрудник на JLL Zabel Property.

Според Томас Забел дребна смяна в Лондон може да докара до голяма смяна в градове като Франкфурт и Берлин, които могат да се възползват от преместванията на бизнеса.

За първите девет месеца на 2017 година вътрешните разбори на Engel & Völkers Investment Consulting и Engel & Völkers Commercial демонстрират, че в цяла Германия вложителите понастоящем заплащат междинна награда от 1,6 пъти годишния главен наем за придобиване на жилищен портфейл.

Компаниите показват, че " пазарът на жилищни парцели е пазар на продавачите, а жилищните портфейли са доста нищожни като предложение “.
По публикацията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР